Kedves Páciensek!

A koronavírus járvány következtében a fogászati kezelések eljárási módja megváltozott.

Jelentkezni kizárólag telefonon lehetséges. Telefonos úton végezzük a SARS-CoV-2 fertőzés lehetséges klinikai tüneteinek azonosítására összpontosító epidemiológiai vizsgálatot.

Tájékoztatják Önt telefonon:

  • kísérő nélkül jöjjön a rendelőbe! (Kivétel: kiskorúak, speciális igényűek); a kísérő ugyanazokat a szabályokat / eljárásokat követi, mint a páciens;
  • a rendelőre vonatkozó új szabályok, eljárásokra - telefonon vagy e-mailben.

A páciensek programálása óránként történik, hogy a páciensek ne találkozzanak egymással a váróban / hogy ne maradjanak a váróban, és a páciensek között a következő páciens számára a kezelő fertőtlenítés, szellőztetés és előkészítés biztosítása;

Ajánlott a páciensek közötti legalább 20 perces intervallum / szünet; ha a páciens akar, vagy ha a váróterem nem teszi lehetővé 1,5-2 m távolság megtartását, akkor várhat kint, és telefonon felveszik a kapcsolatot, amikor be kell lépnie a rendelőbe.

VÉDELMI INTÉZKEDÉSEK ÉS ELJÁRÁSOK ki lesznek függesztve a fogorvosi rendelő bejáratánál, beleértve a távolságtartásra vonatkozó előírást, annak biztosítása érdekében, hogy az kezelőbe belépő összes páciens tiszteletben tartsa őket.

A páciens/ kísérő megtisztítja a kezét szappannal és vízzel / 60-95 % -os alkoholos fertőtlenítő oldatottal a várakozási helyiségben felszerelt adagolónál, emellett személyes tárgyaikat (telefon, kulcsok, táska) helyezzék bele a kihelyezett dobozokba majd az asztalon található kézfertőtlenítővel átfertőtlenítik a kezeiket.

Ha lehetséges, a fogorvosi rendelő bejáratánál a páciens/ kísérő, nem érintsék az ajtófogantyúkat, az asztalfelületeket, a székeket stb .; az ajtókat az orvosi személyzet kinyitja majd becsukja; ugyanez az eljárást kezelőszoba bejáratánál / kijáratánál.

A páciens / kísérő kitölti és aláírja a járványügyi kérdőívet és az általános állapotértékelési kérdőívet. A váróban a székek egymástól (1,5–2 m) távolságra helyezkednek el.

Amennyire csak lehet, kerülje az emberek közötti kapcsolatot (ne fogjon kezet, tartson több távolságot kb. 1,5 méter egy beszélgetés során stb.);

A páciensnek / kísérőnek a belépés előtt megmérik a homlok hőmérsékletét

  • ha a hőmérséklet 37,5 Celsius fok alatt van, akkor a páciens és adott esetben a kísérő is belép a rendelőbe, és ha nincs maszkja, adnak neki;
  • ha a hőmérséklet meghaladja a 37,5 Celsius fokot, akkor megismétlődik a mérés, és ha az értéket változatlan, a programálás elhalasztódik.

Ajánlott kiegészítő felszerelések használni a páciensek számára: cipővédelem (csizma), hajvédelem (sapka) és adott esetben eldobható ruha.

Mind a kezelés elõtt, mind annak végén javasolt az öblítés, legalább 30 másodpercig 1% vagy 1,5% hidrogén-peroxid oldattal vagy 0,2% - 10% jód povidon antiszeptikus oldattal (vigyázzon az allergiás reakciókról). A kezelés előtti és utáni öblítés, valamint a páciens szigorú szájhigiéne ajánlott, mivel a fertőzés terjedésének egyik módja a szájüreg.

A kezelés előtt és után a páciens / kísérő maszkot viselnek;

A fogorvosok speciális védőfelszerelése nehezen beszerezhető és költséges, de szükséges az önök egészségének megőrzése érdekében. Ezen oknál fogva, mindenkinél áremelkedésre lehet számítani. Megértésüket köszönjük, fogorvosaink felkészültek erre az új helyzetre!